Årets Knipledag 2019

Årets Knipledag 2019

Årets Knipledag er lige rundt om hjørnet, og i den anledning er der flere arrangementer rundt om i Danmark. Lørdag 31. august kan man derfor på Aalborg Historiske Museum se de mest forunderlige og fantastiske kniplinger.

I forbindelse med Årets Knipledag 2019 har Aalborg Historiske Museum indrettet et lille kniple-værksted i stueetagen. Her har publikum mulighed for at se lokale kniplere udføre det smukke, gamle håndværk, hvor man kan lave de mest forunderlige ting. Det sker i tidsrummet 10-16.

Det er Helen Toft Pedersen, der står bag arrangementet. Hun underviser blandt andet i de forskellige gamle kniplinge-teknikker, og har man lyst til selv at lære teknikken bag det gamle, traditionsrige håndarbejde, er der derfor også rig mulighed for det.

Helen Toft Pedersen har i mange år lavet finurlige og smukke kniplinger, og det er gennem årene blevet til mange flotte kniplinger i form af blandt andet vifter, høns, isbjørne, katte og meget andet. I forbindelse med Årets Knipledag kan man derfor også se en mindre udstilling med kniplinger. Temaet for udstillingen er dåb og højtid.

Årets Knipledag er en del af et landsdækkende arrangement i samarbejde med foreningen Knipling i Danmark.