Rundvisning på Cirkusmuseet

Rundvisning på Cirkusmuseet

Nu kan du komme med på en rundvisning på Cirkusmuseet i Rold, hvor du får fortællingen om dansk cirkus – fra den spæde begyndelse i 1700-tallet og frem til i dag.

Dansk cirkus har nemlig i flere hundrede år budt på et underholdende miks af dygtige artister, sjove klove, glitrende kostumer, levende musik og ikke mindst en masse dyr – alt fra vilde tigre, løver og bjørne til kameler, elefanter og heste.

I 1800-tallet kom der mange musikanter, artister og akrobater til Danmark, og flere af dem grundlagde det, der blev til fremtrædende cirkusfamilier i Danmark. En af dem var Heinrich Miehe, som grundlagde Cirkus Miehe, og som er grunden til, at der er et cirkusmuseum i Rold i dag. Han ejede Rold Kro fra 1894 til 1915, og i 1912 byggede Miehe et ridehus, hvor man trænede cirkushestene. Ridehuset var dengang Cirkus Miehes vinterresidens, i dag er det en del af Cirkusmuseet og danner årligt rammen om flere cirkusrelaterede arrangementer.

Rundvisningen giver blandt andet et indblik i den spændende historie om Cirkus Miehe, der dengang var et stort cirkus i Danmark, samt dets tilknytning til Rold.

I sæsonen 2020 åbnede vi på Cirkusmuseet en ny særudstilling om en af de andre store fra dansk cirkushistorie: Cirkus Schumann. Det var eminent til at træne heste op til at udføre imponerende numre med blandt andet sjippende heste, heste, der sprang kun på bagbenene og heste, der galopperede på tre ben. Rundvisningen tager dig også igennem historien om Cirkus Schumann.

Vedr. coronavirus / COVID-19:

Rundvisningen afvikles efter de officielle retningslinjer ift. afstand og antallet af deltagere (tilladte forsamlinger).