Byvandring: Aalborg i middelalderen

Byvandring: Aalborg i middelalderen

Aalborg i Resens Atlas Danicus 1677. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Det er næsten som at rejse tilbage til middelalderens Aalborg, når Nordjyllands Historiske Museum inviterer på byvandring i byen, som den så ud for over 500 år siden. En del af middelalderbyen Aalborg er her nemlig stadig, hvis du kigger godt efter, mens andet ligger begravet under fødderne. Til denne byvandring bliver middelalderens Aalborg igen lyslevende.

Aalborg var allerede i middelalderen (ca. 1050-1536) en af Danmarks førende byer med et blomstrende handels- og håndværksliv. Religionen var stærkt tilstede – der var ikke mindre end tre kirker og tre klostre. At kongen også var meget interesseret i Aalborg bekræftes af, at der allerede i 1000-tallet blev slået kongelig mønt i Aalborg. Arkæologer har for få år siden ved Budolfi Kirke fundet noget, der kan være kongens møntsmedjen.

På denne byvandring går rejsen fra Vesterport til Østerport, hvor du vil opleve både de synlige og de usynlige spor fra middelalderen. Du kommer forbi steder som Budolfi Kirke, Helligåndsklosteret, Gammeltorv, Rådhuset, Østerå, Algade, Gråbrødreklosteret og Vor Frue kirke, som alle var betydningsfulde steder i middelalderens Aalborg.

Bemærk venligst, at købte billetter ikke refunderes eller byttes til andre datoer eller arrangementer.

Vedr. coronavirus / COVID-19:

Byvandringerne afvikles efter de officielle retningslinjer ift. afstand og antallet af deltagere (tilladte forsamlinger).