Ny museumsinspektør i det nordjyske

Nordjyllands Historiske Museum ansætter erfaren inspektør pr. 1. april.

Det bliver den 36-årige Lykke Olsen, der afløser Dorte Kook Lyngholm på posten som museumsinspektør på fem af Nordjyllands Historiske Museums udstillingssteder i Mariagerfjord kommune. Lykke Olsen kommer fra en stilling som museumsinspektør ved Museerne i Brønderslev Kommune og har tidligere blandt andet har været museumsinspektør ved Glud Museum og Horsens Museum.

De fem afdelinger under Nordjyllands Historiske Museum, hun nu skal arbejde for, er Cirkusmuseet i Rold, Hobro Museum, Lystfartøjsmuseet i Hobro, Mariager Museum samt Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling.

Lykke Olsen har siden sommeren 2013 været museumsinspektør og kommunikationsansvarlig ved Museerne i Brønderslev Kommune (fra februar 2019: Museum for forsyning og Bæredygtighed). Hun er cand.mag. i historie og nordisk fra Aarhus Universitet i 2009.

Sin unge alder til trods har hun gennem flere års virke i den danske museumsverden opbygget solid erfaring med løsning af de kerneopgaver, der venter i inspektørstillingen hos Nordjyllands Historiske Museum. Det drejer sig især om udstillingsarbejde, samlingsvaretagelse, samarbejde med frivillige og foreninger samt teamledelse. Dertil har Lykke noget så sjældent som en historiefaglighed, der omfatter både cirkus- og møllehistorie.

”Hendes profil er kort sagt som skræddersyet til stillingen”, siger afdelingsleder for Udstillinger og nyere tid, ph.d. og dr.phil. Morten Pedersen, der oplyser, at Lykke Olsen tiltræder stillingen 1. april. Hun får kontor på Fyrkat Møllegaard, men vil løbende være at finde på de forskellige afdelinger.

I de kommende år vil nogle af fokuspunkterne ved museerne i Mariagerfjord Kommune være færdiggørelsen af flytningen af arbejdspladser og Hobro Lokalhistoriske arkiv fra Vestergade i Hobro til Fyrkat Møllegaard og ikke mindst arbejdet med planerne for et kommende samlet Mariagerfjord Museum, som får til huse i Lystfartøjsmuseet på Hobro Havn.

Skrevet 14. februar 2019