Nissen på kornloftet

Introduktion

En gård uden en nisse var ikke en gård, hvor det gik godt! Nissen var gårdens beskytter. Træd ud af virkelighedens verden og besøg den frække nisse i de helt rigtige omgivelser under stråtaget på det gamle
husmandssted, hvor nissen lever i pagt med gårdens dyr.

Undervisning

Vi starter i den gamle lavloftede skolestue, hvor der er lyde fra loftet, og hvor vi i tællelysets skær hører historien om nissen – eller gårdboen, som han i virkeligheden hedder. Men sig det ikke til nogen!

Fortællingens længde og indhold tilpasses selvfølgelig til børnenes alder.

Efter en tur rundt til museets dyr – er dyrene glade, er nissen også glad – leder vi efter nissen. Det lykkes altid at finde ham, og når han har fået sin risengrød, så får vi helt sikkert en historie.

Efter besøget hos nissen leger vi forskellige julelege med pebernødder, eller vi går måske i skoven og henter gran, som I kan få med hjem. Programmet kan varieres på mange måder; det aftaler vi ved bestilling.

En fantastisk oplevelse for børnene, hvor de lærer en masse om dette stykke kulturhistorie, som er allemandseje for alle danske børn. En dag som gør et stort indtryk på børnene!

Målgruppe

Daginstitutioner; bedst egnet til de ældste børn i børnehaven.

Relation til pædagogiske læreplaner

Et museumsbesøg hvor børnene gennem en legende tilgang får masser at indtryk og læring i et socialt fællesskab. Besøget rummer af væsen således elementer fra alle seks læreplanstemaer: Natur, udeliv og science. Kultur, æstetik og fællesskab. Alsidig personlig udvikling. Social udvikling. Kommunikation og sprog. Krop, sanser og bevægelser.

Fakta om tilbuddet

Hvornår: november, december
Varighed: 2½ – 3½ time; afhænger af antal aktiviteter. Aftales i forbindelse med bestilling.
Pris: 900 kr.
Optimalt 20-25 børn, men kan også tilpasses store børnegrupper.
Emner: Gammel dansk folketro, jul, bondegårdsdyr

Sted

Boldrup Museum
Ørnbjergvej 13
9610 Nørager

Faciliteter på stedet

Boldrup Museum er et lille husmandssted med stuehus, have, marker og dyrehold, som det har set ud omkring år 1900. Dyrene er altid en del af et besøg.

Museet ligger naturskønt på kanten af Simested ådal med en natursti langs åen, en magisk skov med snirklede stier og et stort udkigstårn med en fantastik udsigt. I skoven findes desuden heksens lille stråtækte hus. Det er muligt at spise medbragte madpakker både ude og inde alt efter vejrforhold.

I den moderne undervisningsbygning findes toiletter, handicaptoilet, køkken, køleskab, wifi, projektor.

Til museet hører en lejrplads med seks lukkede shelters, servicehus med toilet, bruser, lille køkken med køleskab, to kogeplader, kaffemaskine og stor bålplads med brænde.

Læs mere her

Kontakt og bestilling

Boldrup Museum
Naturvejleder og museumsformidler Gert Rubæk
Tlf.: 31 99 41 79
Mail: [email protected]

Tilbage til Læringstilbud på Boldrup Museum