Heksen og Trolden i den magiske skov

Introduktion

Den gamle danske folketro rummer masser af historier om både hekse og trolde. Oplev de spændende fortællinger og bliv selv en del af heksens eller troldens liv i museets magiske skov, hvor træerne har ansigter, og hvor fantasien og eventyret har frit spil.

Undervisning

Vi starter i den gamle lavloftede skolestue, hvor vi i tællelysets skær hører nogle af de gamle historier om trolde, hekse og andet troldtøj; fortællingens længde og indhold bliver selvfølgelig tilpasset til børnenes alder.

Efter en tur rundt til museets dyr går turen til den magiske skov bag museet, hvor det på forunderlig vis altid lykkes at møde enten en heks eller trold.

Heldigvis er både Heksen og Trolden meget venlige, og sammen med Heksen eller Trolden oplever børnene forskellige ting i skoven. Måske slutter dagen med en omgang heksesuppe over bål, eller måske er børnene
så heldige, at de får lov til at smage Troldens hjemmelavede saft.

En magisk dag med masser af læring om både natur, historie og kultur. En dag som gør et stort indtryk på børnene.

Målgruppe

Daginstitutioner; bedst egnet til de ældste børn i børnehaven.

Relation til pædagogiske læreplaner

Et museumsbesøg hvor børnene gennem en legende tilgang får masser at indtryk og læring i et socialt fællesskab. Besøget rummer af væsen således elementer fra alle seks læreplanstemaer: Natur, udeliv og science. Kultur, æstetik og fællesskab. Alsidig personlig udvikling. Social udvikling. Kommunikation og sprog. Krop, sanser og bevægelser.

Fakta om tilbuddet

Hvornår: Hele året.
Varighed: 3 – 5 timer; afhængigt af antal aktiviteter. Aftales i forbindelse med bestilling.
Pris: 900 kr.
Optimalt 20-25 børn, men kan også tilpasses store børnegrupper. Læringstilbuddet kan også foregå i naturen hjemme i børnehavens nærområde.
Emner: Gammel dansk folketro, eventyr, natur, bondegårdsdyr

Sted

Boldrup Museum
Ørnbjergvej 13
9610 Nørager

Læringstilbuddet kan også foregå i naturen hjemme i børnehavens nærområde.

Faciliteter på stedet

Boldrup Museum er et lille husmandssted med stuehus, have, marker og dyrehold, som det har set ud omkring år 1900. Dyrene er altid en del af et besøg.

Museet ligger naturskønt på kanten af Simested ådal med en natursti langs åen, en magisk skov med snirklede stier og et stort udkigstårn med en fantastik udsigt. I skoven findes desuden heksens lille stråtækte hus. Det er muligt at spise medbragte madpakker både ude og inde alt efter vejrforhold.

I den moderne undervisningsbygning findes toiletter, handicaptoilet, køkken, køleskab, wifi, projektor.

Til museet hører en lejrplads med seks lukkede shelters, servicehus med toilet, bruser, lille køkken med køleskab, to kogeplader, kaffemaskine og stor bålplads med brænde.

Læs mere her

Kontakt og bestilling

Boldrup Museum
Naturvejleder og museumsformidler Gert Rubæk
Tlf.: 31 99 41 79
Mail: [email protected]

Tilbage til Læringstilbud på Boldrup Museum