Halv pris på ni museer i sommerferien

Halv pris på ni museer i sommerferien

I skolernes sommerferie – fra lørdag 27. juni til og med søndag 9. august – kan du komme på museum til halv pris. Rabatten er muliggjort via den sommerpakke til kulturen, som regeringen og en række støttepartier vedtog i sidste uge.

Det er museer i Aalborg, Hobro, Mariager, Hadsund og Rold, der nu bliver billigere at besøge i en periode, og rabatten ydes på en almindelig voksenbillet og kan ikke kombineres med andre rabatter.

Her får man rabat

De to vikingemuseer Lindholm Høje Museet i Nørresundby lige nord for Aalborg og Vikingecenter Fyrkat ved Hobro har en ordinær voksen-billetpris på 75 kr. Den falder i sommerferien til 37,50 kr. Børn under 18 år har i forvejen gratis adgang, så en hel familie kan komme på museum for bare 75 kr.

Endnu billigere bliver det på syv andre museer, som normalt har en entré-pris på bare 40 kroner. Den kommer i skolernes sommerferie til at lyde på bare 20 kr. Det drejer sig om følgende museer:

Aalborg Historiske Museum, der ligger på Budolfi Plads midt i byen og fortæller byens lange, tumultariske og spændende historie. Den seneste særudstilling undersøger, om nordjyder er specielt oprørske. Udstillingen har også et børnespor.

Hobro Museum, der blandt andet viser de mange fine arkæologiske fund, der er udgravet vikingeborgen Fyrkat.

Lystfartøjsmuseet, der ligger i et fint gammelt pakhus på havnen i Hobro. Her er alt, hvad et sejlerhjerte kan begære inkl. krydseren Silvana, som man meget gerne må gå ombord i.

Mariager Museum er indrettet i en hyggelig 300 år gammel købmandsgård, der ligger pittoresk midt i den gamle købstad og klosterby.

Cirkusmuseet i Rold har til huse i Cirkus Miehes gamle vinterhi og fortæller flere hundrede års cirkushistorie. Her er netop åbnet en særudstilling om Cirkus Schumann og dyr i cirkus.

På museerne i Hadsund får man i forvejen to museer for én pris – nemlig den lokale Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling, der fortæller bredt om dansk møllehistorie.