Gråbrødreklosteret under Aalborgs gader

Gråbrødreklosteret er i dag et underjordisk museum, der ligger tre meter under en af Aalborgs ældste og travleste handelsgader, Algade. Her ses resterne af klosteret, som lå præcist her i perioden 1240-1530. I udstillingen ses også grave og skeletter fundet ved udgravningen af ruinerne.

På rundvisningen fortælles om dagliglivet i middelalderen for både de rige og de fattige. Hvordan var det at leve i en verden, hvor religion og tro var altafgørende og hvor centrale institutioner som sygehuse og skoler ikke fandtes? Munke og nonner havde en helt særlig status i datidens samfund. De var lærde folk og kunne, til forskel fra almindelige mennesker, læse og skrive, og de havde kyndig viden om urter og planters medicinske brug. De opfyldte derfor mange funktioner i byen.

Undervejs på rundvisningen kan du bogstaveligt talt møde nogle af middelalderbyens mennesker, som stadig ligger der, hvor de blev begravet for over 500 år siden. Disse skeletter giver et unikt indblik i hvordan, livet var, ud fra alder, højde og de fysiske skavanker, som kan ses på knoglerne.
Klosteret lå lige hvor Aalborg begyndte at opstå som by. Først som handelsplads omkring år 750 og siden voksede til by med vold og voldgrav omkring i begyndelsen af 900tallet.

På rundvisningen bliver vi klogere på, hvorfor byen netop ligger her ved Limfjordens smalleste sted, og hvad byens navn: ’Alabu’ betyder, som vi kender tilbage fra begyndelsen af 1000tallet.

Priser 2022

Folkeskoler og ungdomsuddannelser: 

  • Hverdage før kl. 17: 600 kr.
  • Hverdage efter kl. 17: 900 kr.
  • Lørdage, søn- og helligdage: 900 kr.

Private grupper, foreninger m.fl.:

  • Hverdage før kl. 17: 1000 kr. + 60 kr. pr. person.
  • Hverdage efter kl. 17: 1500 kr. + 60 kr. pr. person.
  • Lørdage, søn- og helligdage: 1500 kr. + 60 kr. pr. person.

Der skal minimum betales for 10 personer.

For booking eller nærmere information kontakt museet på telefon: 99 31 74 02 eller mail: [email protected]