Gå-selv-byvandringer på mobilen

Med mobilen i hånden kan du nu tage på byvandring – præcis når du har lyst – og mærke historien, der hvor den skete. Du kan tage en tur tilbage til Aalborg under besættelsen eller opleve middelalderbyen – for den har efterladt sig mange spor, som kan ses i dag. Du kan også bevæge dig længere væk fra midtbyen og se nærmere på Godthaab, Vodskov eller Hals/Hou.

Nedenstående gå-selv-byvandringer kan læses direkte på din mobil under turen, eller du kan printe de dem ud i en printvenlig udgave og tage med som en folder i hånden.

God fornøjelse.

Den tyske besættelse 1940-45 var en hård tid også i Aalborg. Byen var skueplads for flere dramatiske begivenheder. Med denne gå-selv-byvandring kommer du tilbage til Aalborg under besættelsen og ser de steder, hvor de skelsættende begivenheder fandt sted.
Rejs tilbage til middelalderens Aalborg og oplev byen, som den så ud for over 500 år siden. En stor del af middelalderbyen Aalborg er her nemlig stadig, hvis man kigger godt efter.
På byvandringen i Vodskov møder du bl.a. sagfører Anders Olesen, der satte sine tydelige aftryk i byen i starten af 1900-tallet. Du kan også se byens Wildwest Vej, den såkaldte institutionsby i Hammer bakker samt den gamle stationsbygning fra tiden, hvor Vodskov-Østervråbanen og Sæbybanen var i drift.
Godthaab var oprindelig en fabriksby, som opstod omkring fabrikker i området sidst i 1700-tallet – som en af de få fabriksbyer i Danmark. På byvandringen kan du blandt andet se, hvordan Zinckfamiliens opførelse af Godthaab Hammerværk har påvirket byen.
Byvandringen begynder ved Hals Skanse, der er anlagt 1653-54 . Du får også historien om vikingen Guld Harald, og du kan se resterne efter de tyske bunkere på Nordmandshage. Mellem Hals og Hou får du fortællinger om de første sommerhuse og i Hou kan Skovgårds Raaling ses.