Byvandringer – kom tæt på historien

Vil du gerne opleve historien, hvor den rent faktisk udspillede sig?
På Nordjyske Museers byvandringer kan du blandt andet gå i Churchill-klubbens fodspor, opleve Jens Bangs Aalborg eller høre fortællinger om hekse, og spøgelser og andre bloddryppende historier – der er mange forskellige temaer at vælge imellem i Aalborg, Nørresundby, Hobro og Hadsund.

Gå til kalenderen her

Læs om de forskellige byvandringerne nedenfor.

Oplev forbrydelser og straf i Aalborg fra de sidste 500 år. Kom blandt andet med til Gammeltorv, hvor bødlen halshuggede forbrydere i middelalderen, og hør historien om det skumle værtshus Kridtpiben, hvor prostituerede holdt til i 1800-tallet. Vi besøger også fangehullet Rakkerens Hule, der ligger under jorden midt i Algade. Varighed: 1,5 time
Tag med købmanden Jens Bang rundt i Aalborg og oplev hvordan byen blomstrede i renæssancen. Byvandringen tager dig bl.a. med op på pakloftet allerøverst i hans imponerende stenhus ved Østerågade. Varighed: 1,5 time.
Sidst i 1800-tallet begyndte Aalborg at voksne mod vest. Byen var pludselig blevet til en moderne industriby med masser af rygende fabriksskorstene og tusindvis af nye arbejdere indvandret fra landet – med stærke klasseskel til følge. Det ses meget markant i Aalborg Vestby, og som noget nyt her i 2023 lancerer Aalborg Historiske Museum nu en byvandring i Vestbyen med fokus på arbejderbyen og de mange fabrikker. Varighed: 1,5 time.
I middelalderens Aalborg fandtes hele tre imponerende klostre med hver sin klosterorden. På denne byvandring hører vi om klosterlivet i Vor Frue Kloster og Gråbrødreklosteret, inden vi fortsætter ad Østerå over Gammeltorv til Aalborg Helligåndskloster, som regnes for Helligåndsordenens bedst bevarede kloster nord for Alperne. Varighed: 2 timer