Vikingemarked Lindholm Høje

Vikingemarked Lindholm Høje

Vikingegruppen Lindholm Høje inviterer i samarbejde med museet endnu engang til Nordjyllands største vikingemarked med mere end 200 vikinger.

Kom og oplev rovfugle, islandske heste, kampgrupper og arbejdende værksteder, besøg salgsboder med alt fra mjød til kopier af originale vikingesmykker, nålebinding, vævning og skind. Smag på vikingernes mad og oplev de festlige markedsmusikanter – ligesom man ville have gjort for mere end 1100 år siden.

Børneaktiviteter og levende dyr

Krigerkampskolen samler børnene så de kan blive trænet og klar til krig med sværd, økse og skjold i to farlige minivikingehære.

Der vil være krigertræning rundt på pladsen. Der vil ligeledes være mulighed for selv at afprøve bueskydning på opstillede ’dyr’ og målskiver.

Ryttergruppen demonstrerer, hvordan hest og rytter var ekviperet i vikingetiden med autentisk udstyr ned til mindste detalje. Der vil være rovfugle på himlen med højen og de gamle vikingegrave som baggrund.

Mjød, musik og markedsboder

Mjød og en god portion mad hører sig selvfølgelig til på vikingemarkedet. Duftende pølser, svin og lam ristes over levende ild og serveres på fladbrød med god stærk sennep og lokale krydderurter; hvad mere kan en viking ønske sig? Vikingemusikgruppen Ramashang spiller desuden op til dans og vikingefest.

På markedet kan du opleve levende værksteder og se, hvordan vikingernes fine ting bliver til, men du kan også gøre en god handel med sælgere og dygtige håndværkere fra ind- og udland. Kunne du tænke dig Thors hammer tatoveret på armen, naturfarvet garn til vinterens strik eller vikingesmykker til dig selv, er du havnet det rigtige sted.

Traditionen tro vil Vikingegruppen Lindholm Højes egne brodøser også vise deres håndværk, samt en stor fotostat af deres 14-års arbejde med at reproducere det 70 meter lange Bayeuxtapet, der i fine sting beskriver slaget ved Hastings i 1066. Nu syr de på et nyt tapet om Leif den Lykkelige.