Sankthansaften ved Lindholm Høje

Sankthansaften ved Lindholm Høje

I årevis har vikingegravpladsen Lindholm Høje været en af Nordjyllands mest stemningsfulde destinationer, når sankthansbålet tændes og afgiver sin glød til den lyse midsommerhimmel. Intet andet sted oplever man at være forbundet med natur og fortid som blandt højenes udtryksfulde stenformationer i skyggen af vikingemuseets mure.

Selvom bålet ikke tændes i år pga. tørken, så får den traditionsrige aften alligevel et ekstra strøg af myter og magi, idet årets båltale afholdes af forfatteren Anne-Marie Vedsø Olesen. Hun har gjort det til en del af sit forfatterskab at skue ind i fortiden og vække fortællinger om vikinger, vølver og nordiske guder til live.

Du kan både møde Anne-Marie Vedsø Olesen til aftenens båltale kl. 21, men også til et særligt optaktsevent forud for sankthans-festlighederne, som Nordjyllands ord- og litteraturfestival Ordkraft, står bag.

Dette særevent starter kl. 15 med en rundvisning på Lindholm Høje, og fra kl. 16 kan man opleve Anne-Marie Vedsø Olesen i samtale med moderator Erling Lykke. Efterfølgende signerer forfatteren bøger frem til kl. 17.20. Sankthansfestlighederne er gratis, men dette særevent kræver dog billet på forhånd.
Køb billet her

Godt til ganen og gaflen

En sankthansaften i så forjættende omgivelser fuldendes naturligvis kun med den rette forplejning. Her kan man trygt lade sig friste af kokken Henrik Mouritzens køkken. Han driver til daglig Café Lindholm, der deler adresse med vikingemuseet. Sankthansaften kan man nyde et særligt treretters traktement med vinmenu i caféens hyggelige rammer. Her skal der reserveres bord forud via cafelindholm.dk.

Det er også muligt at forhåndsbestille tapas for to, som kan nydes udenfor. Det gør du også via cafelindholm.dk. Det er desværre ikke muligt at købe mad på pladsen uden forudbestilling (pga. brandfare).

Program

Kl. 15.00-17.20 Rundvisning og særarrangement med forfatter Anne-Marie Vedsø Olesen – køb billet her

Kl. 16.00-22.00 Boder med is og drikkevarer er åbne

Kl. 17.00-20.00 DJ Flis spreder toner og stemning på museets terrasse

Kl. 17.30-20.30 Spisning på Café Lindholm (Kræver forhåndsbestilling af bord)

Kl. 21.00 Båltale ved forfatter Anne-Marie Vedsø Olesen. Midsommervisen synges sammen med kammerkoret Coro Misto ved dirigeret Søren Birch.

Sankthansbålet tændes ikke.

Fri entré til museet hele dagen.