Rundvisning: Oldtiden i Limfjordslandet

Rundvisning: Oldtiden i Limfjordslandet

Vikingemuseet Lindholm Høje er meget mere end vikinger. På museet kan du også opleve udstillingen Oldtiden i Limfjordslandet, der har fokus på stenalder, bronzealder og jernalder. Søndag 1. maj kan du komme med på en rundvisning i oldtidsudstillingen, hvor arkæolog Torben Sarauw viser rundt.

For omkring 4400 år siden – i sidste del af stenalderen – var Aalborgområdet storleverandør af et af datidens vigtigste råstoffer – flinten. Rundvisningen har fokus på flinten, og du kan blandt høre om, hvordan der blev massefremstillet flintdolke af forskellige typer netop her. At Aalborgområdet fremstår som noget særligt skyldes især, at der her er meget flint i kridtlagene i undergrunden. Samtidig var en større og større eksport af flintvarer til blandt andet Norge med til at gøre området til en del af et nordvesteuropæisk handels- og udvekslingsnetværk – og ad den fik man kendskab til nye modestrømninger inden for keramik, våbenbrug samt brugen af det nye metal kobber.

Rundvisningen er del af et større stenalder-tema på museet, hvor du også kan få vurderet dine egne stenalderfund samt møde stenalderfolket og se dem demonstrere datidens håndværk. Det hele er en del af Historisk Festival på Nordjyske Museer i weekenden 30. april og 1. maj.

Bemærk, at der kun kan bookes to gratis billetter til rundvisningen pr. transaktion.