Rundvisning i Apotekersamlingen

Rundvisning i Apotekersamlingen

I næsten 350 år blev der drevet apotek i de enestående omgivelser i Jens Bangs Stenhus. Hver lørdag hele sommeren inviterer Nordjyllands Historiske Museum til rundvisning blandt mirakelkurene for skørbug, hysteri og rygsmerter.

Helt oppe under loftet i Jens Bangs Stenhus gemmer sig en sand skatkiste af historier og genstande. Fra 1665 og helt frem til 2013 har der været apotek i stueetagen i det imponerende hus, og gennem årene har apotekerne sat krukker og møbler, udgået medicin og gamle apparater op på loftet – ganske som enhver anden familie, der lige skal have ryddet ting af vejen.

Apotekter S.C. Strøybergs Fond til Bevarelse af Jens Bangs Stenhus og Nordjyllands Historiske Museum har i tæt samarbejder foretaget en gennemgribende renovering af apotekerloftet, så samlingen i dag fremstår under de bedste betingelser.

I Apotekersamlingen vises rundt blandt 2.000 forskellige slags medicin fra Aalborgs ikoniske Svaneapotek, og samlingen er fyldt med mange forunderlige og sære miksturer og salver. Under rundvisningen fortælles der blandt andet om verdens mest berømte lægemiddel, theriaken, og hvordan man kurerede dårlig ryg med hjorteblod, hval-olie og øl.

Den enestående samling, som takket være apoteker Sigurd Carl Strøyberg er en af de største apotekersamlinger i Nordeuropa, kan kun tilgås i forbindelse med rundvisning.

Der er rundvisning hver lørdag til og med 29. september 2018.

Billetter: 
Du kan købe billetter online her, eller du kan købe dem i museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum, Algade 48, senest kl. 12:50 på selve dagen. Der kan ikke købes billetter ved mødestedet.

Bemærk venligst: Da apotekerloftet ikke er opvarmet, anbefaler vi en varm trøje, når man skal på rundvisning.