Mød stenalderfolket

Mød stenalderfolket

Hvordan var det at leve i stenalderens Danmark? Under Historisk Festival 30. april og 1. maj kan du på Vikingemuseet Lindholm Høje komme helt tæt på stenaldermenneskene og se, hvordan de for tusinder af år siden fremstillede de fine genstande og redskaber, som vi i dag kender fra arkæologiske fund.

På området ved museet viser en gruppe af bondestenalderfolk forskelligt håndværk, og det vil blandt andet være muligt at se, hvordan man sliber stenøkser, omdanner brændeældefibre til tekstiler, nålebinder, fremstiller maling med jordpigmenter samt forarbejder rav. Bondestenalderfolket fortæller og svarer også på spørgsmål om, hvordan stenaldermennesket garvede læder, fremstillede keramik og lavede tjære af birkebark.

De besøgende kan desuden møde museets egne flintsmede, Rasmus og vennen Frans, der viser, hvordan flintsmeden arbejdede.

Arrangementet er en del af et større stenalder-tema på museet, hvor du også kan få vurderet dine egne stenalderfund samt få en rundvisning i museets oldtidsudstilling og høre om, hvordan menneskene i Aalborgområdet levede dengang. Alt sammen er det en del af Historisk Festival, der løber af stablen på Nordjyske Museer 30. april og 1. maj.