Luksuøs middag i Jens Bang Stenhus

Luksuøs middag i Jens Bang Stenhus

Drømmer du om en unik og luksuøs madoplevelse omgivet af historisk og fortryllende stemning?

I anledning af 400 året for opførelsen af det kendte Jens Bangs Stenhus kan du 31. august komme med til en enestående og eksklusiv middag med overraskende indslag om husets lange historie. En historie, der blandt andet indbefatter det flere hundrede år gamle Svane Apoteket, der lukkede i 2013.

Du skal dog være hurtigt ude, hvis du vil sikre dig en af de kun 16 pladser ved bordet.

Middagen afholdes i Apotekersamlingen på loftet af Jens Bangs Stenhus. Camillos Køkken står for maden, der er en skøn og moderne blanding af italiensk, dansk og sensommer.

Middagens seks serveringer er desuden inspireret af de kostbare krydderier, der fandtes i Svane Apotekets lagre i 1600- og 1700-tallet, såsom safran, korianderfrø og muskatnødder. Dertil en udsøgt vinmenu, som suppleres med smagsprøver fra Apotekersamlingen. Apotekeren i stenhuset solgte meget andet end medicin. Han var også specialkøbmand for dyre luksusvarer som eksotiske krydderier fra hele den kendte verden, og han var landsdelens største vinhandler med lageret fuld af vine fra alle de store vinlande.

Før middagen vil konservator og museumsinspektør fra Nordjyske Museer Per Hadsund vise rundt i Apotekersamlingen, fortælle om apotekerens eksotiske varelager og udfordre gæsternes sanser med prøver på fortidens medicin.

Under middagen bliver gæsterne underholdt af Jakob Ørnbjerg, forfatter bag den nye bog ”Købmanden, apotekeren og enkerne”, med gode og til tider kulørte historier om livet i huset og fejderne i apotekets skænkestue.

Endeligt underholder Niss Stricker med harpemusik fra 1700-tallet.

Aftenen afsluttes i Lapidariet øverst oppe under stenhuset tag med et glas Ipocras og en fortælling.

Arrangementet er en del af fejringen af 400-året for opførelsen af Jens Bangs Stenhus.

Aftenens menu

Foccacia / ansjos / smør
Merluzzo in agrodolce
Pancetta / nye æbler / urter
Blæksprutte / kartoffel / rødløg / chilimayo
Risotto Estivo e Zaffarano
Vanilleis / sensommerbær
Apotekersamlingens bedste bolsje 

Hertil en vinmenu, der suppleres med smagsprøver fra Apotekersamlingen

Ansvarlig for mad og vin: Camillos Køkken

Camillos Køkken er et pop-up køkken, der dukker op med middage, events, salonaftener, chef’s table og meget mere. Det hele simrer omkring temaet “mad, der får folk til at tale med hinanden”.

De har ‘poppet’ op i næsten 15 år under navnet Camillo. Det startede med pop-up-middage i København efterfulgt af masser af middage over et årti i Berlin. Krydret med middage og events i Italien, Schweiz, Bogota, Mallorca og Danmark. I fire år (2019-2022) drev det sommerrestaurant i Tversted, Danmark.

Maden i Camillos Køkken er dybt inspireret af det italienske køkken, der er også stor glæde og nysgerrighed for det franske og det danske, faktisk for hele verdenskøkkenet. Sanserne er rettet mod gode råvarer, masser af smag, kvalitet og en kreativ og legesyg tilgang til mad.

I Camillos Køkken finder du Jørgen Smidstrup og Helle Marietta.

Læs mere på www.camillos.dk