Jul hos møllenisserne

Jul hos møllenisserne

Søndag 19. november inviterer Havnø Mølles Venner til det traditionelle julearrangement på Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling.

Der er gratis adgang denne dag, hvor der er lagt op til en hyggedag for både små og store.

I Møllehistorisk Samlings udstilling er møllenisserne rykket ind. Der er koldt på Havnø Mølle, så nisserne er denne dag forsamlet i museet. De vrimler rundt, så møllenissemor ikke har styr på, hvor mange hun skal bage pebernødder til. Kan du tælle, hvor mange nisser, der er? Hvis du kan finde dem alle, skal du fortælle det til møllenissemor i køkkenet – så vanker der nok en godbid.

De mindste børn kan også hjælpe møllenissemor med at trille pebernødderne, som efterfølgende bages. Hvis man kan lade være med at spise dem direkte fra ovnen, kommer de med hjem i et kræmmerhus. De børn, der har tålmodighed til det, kan også male mel på en håndkværn, så der er lidt til julebagningen derhjemme.

Mens børnene bager, kan de voksne blandt andet møde Anna Rysbjerg fra Visborg, der er kendt som underviser i bogfoldning. Hun kommer og viser, hvordan gamle bøger kan forvandles til engle, juletræer m.m. Bogfoldning er en teknik, hvor man folder siderne i gamle bøger efter bestemte mønstre, og så fremkommer der små kunstværker. Også smalle farvede papirstrimler er Anna i stand til at forvandle til små kunstværker. Hun er også kendt for at lave de fineste øreringe med julestjerner, som hun gerne sælger af.

For et beskedent beløb til materialer bliver der også mulighed for at lave de fine juledekorationer.

Julearrangementet er også en anledning til at købe julegaver, som man ikke kan finde andre steder. Der vil være boder med husflid, møllerkonens delikatesser og møllesouvenirs.

I møllenissecafeen kan du købe gløgg og æbleskiver eller kaffe med hjemmebagte småkager. Småkager og friskkogte klejner kan du også købe med hjem.

Med julearrangementet afslutter Havnø Mølles Venner året 2023’s aktiviteter. Overskuddet går som altid til vedligeholdelse af Havnø Mølle.