Informationsmøde: Nye tiltag ved Vikingemuseet Fyrkat

Informationsmøde: Nye tiltag ved Vikingemuseet Fyrkat

Nordjyske Museer er i fuld gang med at opgradere Vikingemuseet Fyrkat ved Hobro til en ny attraktiv heldagsdestination, og det arbejde vil museet gerne fortælle alle interesserede om. Det sker ved et informationsmøde på museet – nærmere bestemt Fyrkat Møllegård, Fyrkatvej 45, 9500 Hobro, mandag 13. juni kl. 19-21.30. Der er naturligvis gratis adgang til mødet, og museet er vært ved kaffe og kage.

En række fonde har støttet det store projekt, der kan deles ind i flere etaper – blandt dem etablering af en ny udstilling med Fyrkatfundene på møllegården, en opgradering af publikumsfaciliteterne her og etablering af shelters for hærvejsturister. Dertil kommer en renovering af Fyrkat vandmølle samt en renovering af det rekonstruerede langhus ved Fyrkatborgen. På mødet vil deltagerne også få seneste nyt om en eventuel optagelse af borgen på UNESCOs verdensarvsliste.

”Vi håber, at mange borgere fra Hobro-området har lyst til at vide mere om den store attraktion, der ligger lige i deres baghave. Fyrkat besøges hvert år af mere end 30.000 gæster, og med opgraderingen og udsigten til at blive verdensarv forventer vi, at det tal vil stige betragteligt. Det vil også komme mange lokale til gode, bl.a. forretningsdrivende, og jo mere de kender til projektet og museet, jo mere kan vi arbejde sammen om at trække flere turister til området”, siger Lars Christian Nørbach, der er museumsdirektør ved Nordjyske Museer, som Vikingemuseet Fyrkat er den del af.

Udover Lars Christian Nørbach deltager også arkitekt, MAA, Hauge Bjerre Nielsen, Fjorden Arkitekter, samt sekretariatschef Mikkel Blaabjerg von Seelen fra Udvikling Hærvejen. Arbejdet med at gøre Vikingemuseet Fyrkat til en attraktiv heldagsdestination løber sammenlagt op i godt 20 mio. kr., og lige nu mangler Nordjyske Museer knap 7 mio. kr. for at kunne realisere alle faser af projektet. De øvrige midler er dels hentet i museets egne kasse, 2 mio. kr., samt 3 mio. kr. fra Mariagerfjord Kommune, 500.000 kr. fra Jutlander Fonden Hobro, 200.000 kr. fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, 500.000 kr. fra Knud Højgaards Fond, 500.000 kr. fra Spar Nord Fonden, 500.000 kr. fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt knap 5,5 mio. kr. fra Nordea-fonden.