Foredrag: Uffe Ellemann-Jensen og Den Kolde Krig

Foredrag: Uffe Ellemann-Jensen og Den Kolde Krig

I rækken af foredrag op til åbningen af REGAN Vest – Danskernes Koldkrigsmuseum er Nordjyllands Historiske Museum stolte af at kunne byde tidligere udenrigsminister, Uffe Ellemann-Jensen, velkommen.

På 30-årsdagen for Berlinmurens fald, den 9. november, holder han foredrag på Comwell Rebild Bakker i Skørping, hvor han blandt andet fortæller om, hvordan Den Kolde Krig har præget hans liv og virke.

”Mit liv blev formet af Den Kolde Krig”, som han selv formulerer det.

Uffe Ellemann-Jensen var soldat, reserveofficer, student, journalist og politiker under Den Kolde Krig – og da den sluttede, havde han været Danmarks udenrigsminister i over otte år. Han har således oplevet Den Kolde Krig med mange forskellige indgangsvinkler.

En vigtig politisk aktør

Uffe Ellemann-Jensen var medlem af Folketinget i perioden 1977-2001, formand for Venstre 1984-1998 og udenrigsminister 1982-1993, for blot at nævne nogle få nedslagspunkter i en lang og betydelig karriere i dansk og international politik.

Som udenrigsminister i statsminister Poul Schlüters regeringer, var Uffe Ellemann-Jensen med til at styre Danmark gennem den sidste og meget varme fase af Den Kolde Krig. En fase med oprustning, stjernekrigsprojekt, Berlinmurens fald og sluttelig Sovjetunionens sammenbrud i 1991.

Han var således også en af de allervigtigste personer, der skulle med i koldkrigsbunkeren REGAN Vest i tilfælde af, at Den Kolde Krig havde udviklet sig til en regulær og ”brandvarm” krig.

Med alt dette in mente, får publikum til foredraget derfor en helt særlig øjenvidneberetning fra Den Kolde Krig, og de kommer bag om de disse verdenshistoriske begivenheder på en helt særlig måde.

Foruden foredraget med Uffe Ellemann-Jensen inkluderer billetten Comwell Rebild Bakkers lækre frokostbuffet samt kaffe og kage.

Program

Kl. 12.30-13.30: Frokostbuffet
Kl. 13.45-15.00: Foredrag ved Uffe Ellemann-Jensen
Kl. 15.00-15.30: Kaffe og kage

Bemærk, at købte billetter ikke refunderes.