Foredrag: Hvad gravhøjen i Støvring gemte

Foredrag: Hvad gravhøjen i Støvring gemte

En gravhøj fra bondestenalderen ved Støvring

Bag Falck-stationen i det vestlige Støvring udgravede arkæologer fra Nordjyske Museer i efteråret 2020 en gravhøj med et sjældent velbevaret gravkammer fra den periode i bondestenalderen, der kaldes for enkeltgravskulturen (ca. 2800 – 2400 f.Kr). Det indeholdt flere gravgaver, og i løbet af de par uger udgravningen stod på, blev der blandt andet fundet flere ravperler, en sleben flintøkse og en pilespids i flint.

Til foredraget kan du høre arkæolog René Gravgaard Pedersen, som var med til at udgrave gravhøjen, fortæller om de spændende fund og om de iagttagelser, der ellers blev gjort under udgravningen – blandt andet hvordan gravkammeret var opbygget og det faktum, at hele bunden var dækket af flintesten. Undervejs vil du have mulighed for at se flere af de gravgaver, der blev fundet i den mere end 4000 år gamle gravhøj.

Bemærk, at for at overvære foredraget, skal du kunne fremvise et gyldigt coronapas i form af enten en negativ COVID-19 test, der er max 72 timer gammel, et gennemført COVID-19 vaccineforløb, eller et overstået COVID-19 sygdomsforløb (for min. 14 dage og max 180 dage siden). Børn under 15 år fritaget for COVID-19 test.

Du skal ligeledes bære mundbind/visir, når du bevæger dig rundt på museet. Børn under 12 år fritaget for mundbind/visir.

Bemærk, at der kun kan bookes to gratis billetter pr. transaktion.