For børn og voksne: Få historien om Støvring Vandmølle

For børn og voksne: Få historien om Støvring Vandmølle

Da Rebild Forsyning i 2021 etablerede et regnvandsbassin ved Mølledamsvej i Støvring, stødte Nordjyske Museers arkæologer på et helt usædvanligt fund: Den gamle Støvring Vandmølle. Siden da har Støvring Lokalhistoriske Arkiv, Støvring Museum, Nordjyske Museer samt Rebild Kommune arbejdet på at formidle fundet af vandmøllen.

Det har blandt andet resulteret i opstillingen af seks infotavler på fundstedet på Mølledamsvej.

Det markeres fredag 10. juni kl. 10, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

Kultur-, Fritids- og Sundhedsudvalgsformand Lene Schmidt Aalestrup forestår den officielle åbning af den nye formidling.

Derefter vil Gert Rubæk, museumsformidler og naturvejleder fra Nordjyske Museer, vise gamle landbrugsredskaber og fortælle den spændende historie om, hvordan bonden dyrkede og høstede sit korn i en tid uden traktorer, såmaskiner og mejetærskere. Korn, der sidenhen blev malet på Støvring Vandmølle. Det er især for børn, men voksne kan med fordel også lytte med.

Du kan også møde museumsinspektør Stig Bergmann Møller og udgravningsleder Jeanette Ladefoged Halkier, der fortæller om de arkæologiske fund og selve den arkæologiske udgravning af Støvring Vandmølle.

Endelig er der mulighed for at høre Niels Nørgaard Nielsen fra Støvring Lokalhistoriske Arkiv fortælle om vand– og vindmøller generelt i området.

I løbet af dagen er der forfriskninger i form af kage og juice.