For børn: Bliv apotekerassistent for en dag

For børn: Bliv apotekerassistent for en dag

I efterårsferien har du mulighed for at blive assistent for apotekeren på det gamle Svane Apotek. Det sker i Apotekersamlingen øverst oppe i Jens Bangs Stenhus.

Her får du hvid kittel og navneskilt på, og så er du ellers klar til at udføre forskellige forsøg og eksperimenter sammen med apotekeren – under kyndig vejledning naturligvis.

I gamle dage var apotekerens vigtigste redskaber sanserne. I slutningen af 1600-tallet skulle en apoteker kunne genkende op mod 2800 forskellige stoffer alene ved at kigge på, lugte til og smage på dem, således at han kunne sammensætte den rigtige medicin til kunderne.

Som apotekerassistent kommer du derfor til at bruge sanserne, når du samme med apotekeren skal finde ud af hvilke ingredienser, som flasken ”Elixir Petorale Regis Daniae” (Kongen af Danmarks Brystdråber) indeholder. Det var en drik mod hoste, der oprindeligt blev fremstillet til Christian den 5. i slutningen af 1600-tallet. Ved at se på hvad denne mikstur indeholdt, kan man samtidig blive klogere på, hvad man dengang tænkte om sygdom og helbredelse.

Assistenterne skal også hjælpe apotekeren med at fremstille sodavand. Her lærer du at veje de forskellige ingredienser af på apotekets gamle vægt, inden de blandes i sodavandskanden. Endelig kommer du som assistent også til at håndtere piller og slå tabletter – helt som apotekeren gjorde i gamle dage.

Undervejs får du også en hurtig rundvisning i samlingen på Apotekerloftet, hvor du kan se apotekerudstyr fra de sidste godt 350 år, og du bliver samtidig klogere på, hvilken funktion apoteket har haft gennem tiderne.

Arrangementet er primært rettet mod børn i alderen 10-14 år, men forældre er også velkomne, hvis de køber billet.

Der er mulighed for at blive apotekerassistent hhv. kl. 10.00, kl. 12.00 og kl. 14.00, og det varer 1½ time.

Bemærk: Apotekerloftet er ikke opvarmet, så påklædning efter vejrudsigten anbefales.