AFLYST Familierundvisning i det gamle apotek

AFLYST Familierundvisning i det gamle apotek

I næsten 350 år lå der et apotek i stueetagen af Jens Bangs Stenhus. Nu kan far, mor og børn gå på opdagelse i det gamle apotek til en særlig familierundvisning blandt sjove krukker og specielle flasker, som gemmer på de mest mærkværdige miksturer og salver. Vi har nemlig gemt alle apotekerens mange gamle krukker, flasker og sære apparater i Apotekersamlingen, der ligger allerøverst oppe på loftet i Jens Bangs Stenhus.

Som en del af rundvisningen lærer I at slå tabletter – helt som apotekeren gjorde i gamle dage – samt at lave brusende medicin med den magiske sodavandskande. Her vejer I de forskellige ingredienser af på apotekets gamle vægt, inden de blandes i kanden.

Apotekeren og hans hjælpere lavede medicin til hele Nordjylland, og de havde flere tusinde urter, kemikalier og ting fra dyr, som de brugte til at fremstille medicin. På familierundvisningen kan I derfor også se skuffer med hellig jord fra Malta og tørret blod fra en gedebuk. Der er glas med giftige grønne biller og en krukke med drageblod, som desværre er næsten tom. Undervejs på rundvisningen kan I også høre om, hvorfor apotekeren engang havde afhuggede menneskehoveder i en af de store skuffer… Der er masser af historier om særlige urter og mærkværdige salver, både dem som kunne helbrede eller lindre folks sygdomme og dem, der gjorde folk mere syge, end de var i forvejen. Hør også om, hvordan man forsøgte at bekæmpe epidemier i gamle dage.

Rundvisningen er især for børnefamilier med børn fra ca. 5 år, men alle er velkomne

Bemærk, at for at deltage, skal personer over 15 år kunne fremvise et gyldigt coronapas i form af enten en negativ COVID-19 test, der er max 72 timer gammel, et gennemført COVID-19 vaccineforløb, eller et overstået COVID-19 sygdomsforløb (for min. 14 dage og max 180 dage siden).

Der skal ligeledes bæres mundbind/viser. Børn under 12 år fritaget for mundbind/visir.

Bemærk, at der kun kan bookes to gratis billetter pr. transaktion.