Byvandring: Købmændenes Aalborg

Byvandring: Købmændenes Aalborg

I renæssancen (1536-1660) var Aalborg Danmarks næststørste by. Her var et blomstrende handelsliv, og de aalborgensiske købmænd handlede med både fjern og nær.

En af de rigeste og kendteste købmænd var Jens Bang, der levede ca. 1570-1644. Han var en velhavende og betydningsfuld person i byen, og han efterlod sig Nordeuropas flotteste borgerhus fra renæssancen: Jens Bangs Stenhus. Et hus det blev bygget 1623-24, og som den dag i dag er et flot og markant hus i Aalborgs bybillede.

På denne byvandring kommer vi tilbage til Aalborgs storhedstid som renæssancekøbmændenes by, og vi går en tur rundt i det Aalborg, som Jens Bang har kendt. Vi kommer forbi nogle af de bygninger, der også stod i Aalborg dengang, deriblandt Jørgen Olufsens gård fra 1616, der ligger på Østerågade, og som er en af Danmarks bedst bevarede købmandsgårde fra den tid, samt Aalborghus Slot, der blev anlagt af Christian III i perioden 1539-1555.

Undervejs får du indblik i, hvordan Aalborgs borgere levede i renæssancen, og du får nogle af byens sladderhistorier om slagsmål, heksefrygt og ikke mindst om Jens Bangs (måske) uægte barn med en tjenestepige.

Vedr. COVID-19: Arrangementet afvikles iht. myndighedernes til enhver tid gældende retningslinjer vedr. COVID-19.

Bemærk venligst, at billetter ikke ombyttes til andre datoer eller arrangementer, og at de kun refunderes, hvis arrangementet aflyses.