Aalborg i verden

Aalborg i verden

Udstillingen er opbygget som en forretningsgade med en plads i midten og med Aalborgs havnefront på den store bagvæg.

Udstillingens forretninger viser varer, der enten er købt i Aalborg, eller hentet eller sendt hjem til Aalborg fra den store verden. På forunderlig vis afspejler forretningerne, at en meget stor del af det, der har været handlet i Aalborg, på en eller anden måde stammer fra udlandet. Hvis ikke direkte, så i form af råvaren.

De enkelte forretninger

Modeforretningen viser tøj, hatte og sko. Her ses produkthandler Mejer Antonsens slips, hvor det indsyede mærke fortæller oprindelseslandet. Her er fine hatte – også nogle til afprøvning – hvor modellen er sidste nye skrig fra Paris.

Konditori Kristine var Aalborgs, måske Danmarks førende konditori fra 1930’erne og frem, og som vandt mange internationale udmærkelser.

I isenkram-forretningen kan du se på porcelæn fra Kina, Nederlandene og England, en symaskine bragt med hjem fra USA af en udvandrer, en tømrers værkstøjssamling fra mange lande og meget mere.

Legetøjs- og fritidsforretningen sælger bl.a. cricketudstyr fra England, Sydafrika og Indien, rødvin fra Frankrig, en amerikansk trehjulet cykel, dukker fra Tyskland og England og en fin modeljernbane fra Tyskland.

”Den flyvende kuffert” viser et udvalg i kufferter og uundværlig rejseudstyr og i ”Accessories” ved siden af kan man se sidste skrig i selskabshandsker, læbestift m.v.

Rejsebureauet viser, hvordan vi har oplevet verden. Her kan du blandt andet se snesevis af souvenirs fra den store verden og en fonograf, som to himmerlandske brødre sendte hjem fra Amerika til deres gamle far med en indtalt hilsen. Du kan også se den stok og medlemsbog, som malersvend Karl Davids havde med tilbage efter sine 3 år på valsen i Tyskland og Schweiz. I rejsebureauet sættes også vores syn på ”fremmede folkeslag” på spidsen – her ses anskuelsestavler med folkeliv fra fjerne verdensdele og en geografibog fra 1914 fortæller, hvordan den hvide race ”staar højest i Dannelse og har det mest udviklede Sprog”

I rejsebureauet er der også en byttecentral for souvenirs – her kan publikum komme med en souvenir og få den byttet med en anden. I det hele taget er der mange mulighed for at se med fingrene, da hver forretning har ”gadevarer”, som man kan afprøve.