Turistinformation på Hals Museum

Turistinformation på Hals Museum

Nu bliver der endnu en god grund for sommerens mange gæster i Hals til at tage turen over de græsklædte volde ved Hals Skanse. Bag voldene ligger Hals Museum, der fortæller byens historie, og fremover finder man også møde byens turistinformation i det gamle tøjhus. Det er VisitAalborg og Nordjyllands Historiske Museum, der udvider samarbejdet og flytter under samme tag i feriebyen.

”Det giver rigtig god mening, for det er jo meget de samme målgrupper, vi henvender os til”, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach fra Nordjyllands Historiske Museum og uddyber:

”Som museum tiltrækker vi mange turister, og nu får de en ekstra service, når træder ind på museet. Hals Museum blev sidste år omdannet til selvbetjent museum med fri entre og en lang åbningstid – dagligt fra 9-21.30 – og så længe har de færreste turistinformationskontorer vist åbent”.

Selv om såvel museum som turistinformation er selvbetjent bliver VisitAalborg langt fra usynlig i bybilledet i Hals. Feriegæster i byen kan til sommer møde VisitAalborgs cyklende turistinformation på torvet eller havnen i Hals alle søndage i ugerne 26-32 fra kl. 11-16. Den rullende turistinformation vil bevæge sig rundt i byen og være til stede, der hvor gæsterne er.

”Vores medarbejder er synlig i bybilledet i sin uniform og med sin flot dekorerede ladcykel, som har et stort bagagerum forrest, der kan foldes ud til et rejsende lille turistkontor med hylder til brochuremateriale”, siger VisitAalborgs direktør Rasmus Jerver, der glæder sig til det nye samarbejde med museet.

”Vi er rigtig glade for samarbejdet med Nordjyllands Historiske Museum. Det er jo en ren win-win for såvel gæster, VisitAalborg som museet; gæsten befinder sig midt i en attraktion, når vedkommende søger information. At der ligeledes er fri wifi på stedet, er et absolut ekstra plus for gæsten, ved vi af erfaring. At vi oveni dette også er fysisk tilstede hver søndag i højsæsonen rundt omkring i byen, ser vi meget frem til”, tilføjer Rasmus Jerver.

Søndag 30. juni kan turister i Hals for første gang møde det rullende turistkontor, hvor de kan få svar på spørgsmål om byen og området, ligesom VisitAalborgs medarbejder kan give inspiration og gode idéer både til lokale oplevelser, men også til oplevelser i hele Aalborg kommune og i regionen.

”Vores medarbejder er en erfaren informationsassistent, som er frisk og kompetent til opgaven. Udstyret med sit eget lille rullende turistkontor, en iPad, sit imødekommende smil og en ”WeShareAalborg”-cap på hovedet, som samtidig kan skygge lidt for sommersolen, glæder han sig allerede til at møde de glade feriegæster på Aalborg Kyst”, lover Rasmus Jerver.

Udover en iPad med turistinformation og en række turistbrochurer på museet kan gæsterne også snuppe en gratis folder med forslag til en byvandring på egen hånd. Folderen har et kort, der udpeger en række historiske steder i byen, som museet har beskrevet, og nu oversættes teksterne til både tysk og engelsk af VisitAalborg, så endnu flere gæster i området kan gå på opdagelse på egen hånd.

Hals Museum blev selvbetjent sidste år og i samme ombæring blev museum og udstillinger opdateret. Museet har blandt andet fokus på skansen som forsvarsværk, på livet ved fjorden og på fritidslivet i Hals og de omkringliggende landsbyer.