Leg i artistens værksted

Leg i artistens værksted

For at give den almindelig museumsgæst en fysisk førstehåndsoplevelse af cirkuslivet, er museets udstilling blevet udvidet med “Artistens værksted”. Her kan besøgende selv være aktive og træde ind i artistens rolle og mærke magien i manegen på egen hånd.

Artistens værksted henvender sig til børn såvel som voksne, men ingen – uanset alder – der træder ind i cirkusmanegen, kan undgå at mærke trangen til at skulle præsentere sig for publikum.

I Artistens værksted får du en fysisk og rummelig oplevelse af cirkuslivet, hvor alle sanser kommer i brug.

Du mærke jonglørens fysiske udfordringer, når boldene skal kastes og gribes igen på den rigtige måde. Du mærker projektørernes lys skære i øjnene, når diaboloen flyver op under manegens loft. Du kommer til at tænke over klovnens væsen, når sminken skal lægge. Og du mærker helt sikkert suset, når du træder ind i manegen.

I artistens værksted er der tilknyttet kopier af cirkuskostumer fra museets samling i både børne og voksenstørrelser, så alle kan prøve kræfter med artistlivet. Der er rig mulighed for at blive instrueret på museets skærme, øve de fire udvalgte artistdiscipliner, inden du (måske) giver et nummer i manegen.