Det’ for børn

Det’ for børn

Lystfartøjsmuseet har en aktiv venneforening, som sat flere sjove tilbud til børnefamilierne i søen. Ved kneb og knob-bordet kan børn øve sig i at binde knob – ikke knuder. Søfolk hader knuder, for de er svære at løsne. Knob kan løsnes. På en skærm ved bordet kører en lille film med en letforståeligt instruktion i at splejse tovværk. Når børnene er færdige med at lære og øve sig, kan de tage snoren med hjem.

På Lystfartøjsmuseet kan man også gå på Mariager fjord uden at få våde fødder. På gulvet ligger et søkort, der gerne må betrædes – og kravles på. Så kan man se, hvor dyb fjorden er, hvor let man kan støde på grund og hvor langt der er fra Kattegat til Hobro (Mariager fjord er Danmarks længste). Børn og barnlige sjæle kan gå på opdagelse med opgavearket i hånden.

Den unge museumsgæst kan også prøve kræfter med trække sandsække – med taljer og trisser og opdage, hvordan en anderledes fordeling af vægten kan gøre tunge ting lettere. Hiv O’høj – der er masser af sjov for børnefamilier.

Rundt omkring på Lystfartøjsmuseet hænger signalflag. Når sejlere skal give en besked til andre, kan de hejse signalflag op i masten. Hvert flag har en særlig betydning og er samtidig et bogstav. Børn kan skrive deres navn med signalflag ved at tage billeder af hvert flag/bogstav og på den måde stave navnet. Der venter en lille præmie i museumsbutikken.