Nyt kultursamarbejde mellem Ordkraft og Nordjyske Museer

Nyt kultursamarbejde mellem Ordkraft og Nordjyske Museer

Forfattermøde og Skt. Hans arrangement ved Lindholm Høje

Traditionen tro inviterer Nordjyske Museer til en stemningsfuld sankthansaften på det naturskønne område ved Vikingemuseet Lindholm Høje. I år føjes endnu et arrangement til dagen, når museet i samarbejde med litteraturfestivalen Ordkraft præsenterer forfattermøde i Portlandsalen om eftermiddagen. Her kan publikum opleve Jens Smærup Sørensen i samtale med Johannes Andersen, og senere på aftenen holder Jens Smærup Sørensen også båltalen.

Køber man billet til forfatterarrangementet, er det muligt forud at deltage i en rundvisning på museet. Aftenprogrammet kører særskilt og følger traditionerne. Det begynder kl. 20.30, og bålet tændes ca. kl. 21. Kammerkoret Coro Misto står igen i år for de musikalske indslag, og Café Lindholm sælger alskens lækkerier både ude og inde. Der er fri entré til aftenens arrangement – og fri entré til museet fra kl. 17.

”Der er lagt op til en skøn eftermiddag og sankthansaften med et medley af kulturhistorie, litteratur, musik og midsommer med udsigt over Limfjorden,” siger Per Lyngby, der er bestyrelsesformand hos såvel Ordkraft som Nordjyske Museer. Han fortsætter:

”Det kan næsten ikke blive bedre. Nordjyske Museers mission er at fortælle om de spor, der er blevet sat, og de kundskaber, der er blevet bragt videre. Ordkrafts mission er at iscenesætte og italesætte ord og litteratur, der favner alt fra forståelsen af den verden, vi kommer fra, til forestillingen om en ny verden.”

Forfattermøde i Portlandsalen

Eftermiddagens forfatterarrangement indledes kl. 15.30 med en lille times guidet rundvisning på Vikingemuseet Lindholm Høje. Derefter går deltagerne i Portlandsalen, hvor moderator Johannes Andersen taler med forfatter Jens Smærup Sørensen.

Udgangspunkt for samtalen er hans seneste værk, En håndfuld grus i andedammen, som indeholder et fortrinligt udvalg af artikler af den 50-årsjubilerende forfatter. Smærup Sørensen er især kendt for sine fine skildringer af det traditionsrige danske landbrugssamfunds transformation til nye tider. Mange af artiklerne i den nye bog kredser om Jens Smærup Sørensens egne forfatterforbilleder og store forfattere som Ewald, Blicher, Aakjær, Pontoppidan og Højholt.

Når arrangementet i salen er slut kl. 17.30, vil Jens Smærup Sørensen signere bøger, og der vil naturligvis være mulighed for at købe en bog på dagen.

Billet til forfatterarrangement og rundvisning koster 100 kr. + gebyr. Køb billet her

Lækker mad fra Café Lindholm

Allerede kl. 16 tændes grillen, og boderne med mad- og drikkevarer åbner på pladsen udenfor. Café Lindholm opfordrer gæster til at komme tidligt, medbringe et tæppe og hygge sig i det forhåbentlig gode sommervejr. Kl. 17-20 spiller DJ Flis på terrassen, og inden døre frister Café Lindholm fra kl. 17.30 med en tre retters menu. Bordbestilling er nødvendigt.

Se mere på Café Lindholms hjemmeside.

Coro Misto

Den traditionelle markering af midsommer indledes omkring kl. 20.30 af kammerkoret Coro Misto, der består af sangere fra miljøet omkring Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg Universitet og det øvrige musikliv i Aalborg. Koret har eksisteret siden 1991. I den periode har det gennem koncerter og radiooptagelser markeret sig i det nordjyske musikmiljø som et kammerkor af høj standard. Koret dirigeres af Søren Birch. I 2000 blev Coro Misto optaget i Foreningen Danske Kammerkor. Denne midsommeraften er det primært den danske sangskat, der er på repertoiret, og koret synger naturligvis for på midsommervisen, mens bålet brænder.

Tid og sted

Torsdag 23. juni 2022
Vikingemuseet Lindholm Høje, Vendilavej 11, 9400 Nørresundby.

Fri entré til både Skt. Hans arrangement samt fra kl. 17 til museets udstillinger.

Billet til forfatterarrangement og rundvisning koster 100 kr. + gebyr. Køb billet her