Vi efterlyser genstande til ny udstilling i REGAN Vest

Demonstration i Frederikshavn. Foto: Bangsbo Lokalhistoriske Arkiv

Husker du Den Kolde Krig? Var du selv politisk aktiv? Var du for eller imod atomkraft? Var du måske betonkommunist eller kapitalistlakaj?

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Under Den Kolde Krig var de politiske fronter i Danmark trukket skarpt op. Konflikten mellem stormagterne USA og Sovjet affødte et hav af ideologiske magtkampe og politiske fløjkrige. For nogen var det en kamp mellem det gode og det onde, for andre var det en protest mod den atomoprustning, som begge supermagter praktiserede. Vi vil gerne fortælle historierne fra begge fløje, og dertil har vi brug for din hjælp.

Har du været medlem af en liberal ungdomsgruppe, en fredsforening eller måske en lokal protestgruppe, og har du gemt materiale derfra, så hører vi meget gerne fra dig. Vi søger alt fra plakater, partiprogrammer og flyers til protestskilte fotos, musik, badges eller lignende. Vi søger materiale fra hverdagskampene under Den Kolde Krig – i perioden 1949-1991, så museet kan formidle en nuanceret fortælling om en periode i vores historie, hvor mange danskere valgte side.

Vil du donere

Har du materiale, som du mener, kan være interessant for museet, og som du gerne vil donere til udstillingen, så send et billede og en kort beskrivelse af det til følgende mail: [email protected].

Så vil enten Thor Bæch Pedersen, cand.mag. i historie eller Celia Simonsen, museumsinspektør, ph.d. kigge på din henvendelse og kontakte dig. Vi lover at svare alle, der henvender sig.

Det nye museum

Det indsamlede materiale skal indgå i en stor udstilling i det nye museum, Koldkrigsmuseet REGAN Vest, som åbner i 2022. Hovedattraktionen bliver selve koldkrigsbunkeren REGAN Vest, som ligger 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov. Bunkeren blev i al hemmelighed bygget under Den Kolde Krig for at huse regering og embedsmænd i tilfælde af en atomkrig.

Udover selve bunkerne består museet blandt andet også af en ny velkomst- og udstillingsbygning, og det er her, vi får brug for dit materiale.

Vi glæder os til at høre fra dig.