Spritten

DKK 299,00

Spritten – Beretningen om en Aalborg-virksomheds vej til national kulturarv fortæller historien om en af Aalborgs største og mest kendte virksomheder i det 20. århundrede. Lige fra begyndelsen med stiftelsen af De Danske Spritfabrikker i 1881 og frem til 2015, hvor produktionen blev lukket ned. Bogen er skrevet af Hanna Mortensen og Lis Sennenvald med grafisk arbejde af Roald Jensen, og den indeholder en lang række billeder fra den gamle fabrik, hvoraf en del er ikke tidligere offentliggjorte fotos.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Bogen Spritten – Beretningen om en Aalborg-virksomheds vej til national kulturarv fortæller historien om en af Aalborgs største og mest kendte virksomheder i det 20. århundrede. Lige fra begyndelsen med stiftelsen af De Danske Spritfabrikker i 1881, den nye fabrik i Vestbyen, der blev bygget i begyndelsen af 1930’erne, og til 2015, hvor produktionen blev lukket ned.

Selvom Spritten ikke eksisterer mere, så er området og fabriksbygningerne stadig en markant del af bybilledet i Vestbyen. I disse år er området under forvandling til et nyt bolig- og kulturområde. Bogen løfter også lidt af sløret for netop dette, hvor Sprittens gamle fabriksbygninger bliver ramme for nye aktiviteter, og hvor planen er, at kunst og hverdagsliv skal smelte sammen og løfte bydelen til nye højder. Det sker blandt andet med opførelsen af et af verdens største glaskunstværker, CLOUD CITY, som er skabt af den argentinske kunstner Tómas Saraceno.

Bogen er skrevet af Hanna Mortensen og Lis Sennenvald med grafisk arbejde udført af Roald Jensen, og den indeholder en lang række billeder fra den gamle fabrik, hvoraf en del er ikke tidligere offentliggjorte fotos.

176 sider.

Du kunne også være interesseret i...