Påklædningsdukker

DKK 29,00

Leg med påklædningsdukker er en gammel tradition, som kendes helt tilbage fra slutningen af 1800-tallet. Især i 1940’erne, 1950’erne og 1960’erne var de populære.

Bland de mest kendte er Den lille Prinsesse fra 1943, der er tegnet af Illa Winkelhorn samt Lille Marie og Store Marie tegnet af Gerda Vinding.

Ryd

Beskrivelse

Leg med påklædningsdukker er en gammel tradition, som kendes helt tilbage fra slutningen af 1800-tallet. I dag er de ikke så brugte, men helt frem til slutningen af 1970’erne legede børn meget med påklædningsdukker. Især i 1940’erne, 1950’erne og 1960’erne var de populære.

En påklædningsdukke er lavet af papir og den klippes ud af et ark papir sammen med tilhørende beklædningsgenstande. De forskellige beklædningsgenstande er forsynet med papirflapper, som kan bøjes og derved holde beklædningsgenstanden fast på dukken. De forskellige beklædningsgenstande er ofte inspireret af modetøj fra en pågældende tid.

Bland de mest kendte er Den lille Prinsesse fra 1943, der er tegnet af Illa Winkelhorn samt Lille Marie og Store Marie tegnet af Gerda Vinding. De to sidstnævnte stammer fra efterkrigstiden, og Gerda Vinding tegnede i alt 4 forskellige Lille Marie’er og 4 Store Marie’er, som efterhånden fik mere end 400 forskellige tøjstykker.

Vælg din favorit blandt flere varianter – blandt andet Lille Marie, Store Marie og Den lille Prinsesse.

Genoptryk.

Du kunne også være interesseret i...