Nomination Viking-Age Ring Fortresses for inclusion on the World-Heritage list

DKK 200,00

Hører vikingetidens ringborge i Danmark hjemme på UNESCOs liste over verdensarv? De fem ringborge – Aggersborg nær Løgstør i Nordjylland, Fyrkat nær Hobro i Midtjylland, Nonnebakken i Odense på Fyn, Trelleborg nær Slagelse og Borgring nær Køge på Sjælland – er sammen med Kulturstyrelsen gået sammen om denne ansøgning om at komme på listen. Den er afsendt i januar 2021, og et svar forventes at komme i sommeren 2022.

Engelsk udgave.

Kategorier: , ,

Beskrivelse

Som en del af den danske implementering af UNESCOs verdensarvskonvention besluttede Kulturstyrelsen i januar 2018 at medtage de fem ringborge fra vikingetiden på den danske liste til fremtidig overvejelse som verdensarv.

Ringborgene er fordelt over det daværende kongerige Danmark. De inkluderer Aggersborg nær Løgstør i Nordjylland, Fyrkat nær Hobro i Midtjylland, Nonnebakken i Odense på Fyn, Trelleborg nær Slagelse og Borgring nær Køge på Sjælland.

I januar 2021 har man sendt denne officielle ansøgning afsted – Der er derfor ikke tale om en traditionel bog, men derimod en ansøgning, som gennemgår de fem ringborge og baggrunden for, hvorfor de bør anses som verdensarv.

Vikingetidens ringborge udgør et enestående og innovativt eksempel på vikingearkitektur, teknik og teknologi sammen med en levende demonstration af magt og ressourcer. De er en manifestation af et nyt centraliseret styre af en enkelt vikingekonge, og de tilhører en vigtig fase i den nordeuropæiske historie. Form, layout, materiale og funktion vidner om en overgangstid i Nordeuropa.

Fem kommuner, en række museer og et statligt agentur har samarbejdet om denne ansøgning, som forventes af blive besvaret i sommeren 2022.

Bogen er på engelsk.

Antal side: 391

Du kunne også være interesseret i...