Dansk vikingemad – fra Ulfhilds fadebur (kogebog)

kr. 150,00

Ulfhild er kone på en stormandsgård i vikingetiden. Hun forestår det daglige arbejde med bagning, stegning og kogning af maden. Hun sørger også for, at forrådene er klar til den kolde tid. I denne kogebog deler Ulfhild ud af sine opskrifter og sin viden om madens tilberedning.

Beskrivelse

Ulfhild er kone på en stormandsgård i vikingetiden. Hun forestår det daglige arbejde med bagning, stegning og kogning af maden. Hun sørger også for, at forrådene er klar til den kolde tid.

Det er Ulfhild, der bærer nøglerne til fadeburet i sit bælte sammen med nøglerne til gårdens øvrige bygninger.

I denne bog deler Ulfhild ud af sine opskrifter og sin viden om madens tilberedning.

Ulfhild er også det navn, som arkæolog og museumsinspektør  Anne Mette Gielsager Pedersen bruger, når hun fortæller børn og voksne om livet i vikingetiden. Anne Mette har gennem mange år været inspektør på Vikingecenter Fyrkat, hvor der hver sommer demonstreres madlavning fra vikingetiden.

– Hvad spiste man i vikingetiden?

– Hvordan tilberedte man maden?

– Og hvor ved vi det fra?

Prøv selv at gøre vikingerne kunsten efter!

Du kunne også være interesseret i...