Hobro Museum

Hobro Museum

Hobros ældste hus danner ikke alene rammen om Hobro Museum og fortællingen om byen og området gennem tiderne. På museet kan man også se arkæologiske fund, ikke mindst dem, der er udgravet få kilometer derfra – ved ringborgen Fyrkat fra vikingetiden.

Med genstande, fotos, kort og tekster fortælles historien om egnens udvikling fra jægerstenalder til vikingetid, og om Hobros udvikling fra købstad med mange små erhverv til industrisamfund med flere større virksomheder.

Velkommen indenfor

Du skal fortsat fremvise et gyldigt coronapas for at besøge Hobro Museum. Det kan ske enten i form af en negativ COVID-19 test, der er mindre end 72 timer gammel, et gennemført COVID-19 vaccineforløb eller et overstået COVID-19 sygdomsforløb (for min. 14 dage og max 180 dage siden). Børn under 15 år er fritaget for coronapas. Vi glæder os til at byde jer indenfor igen.
Hobro har rødder langt tilbage i tiden, og de arkæologiske spor fortæller, at byens historie allerede begynder omkring år 1150. Nu kan man blive klogere på Hobros tidligste historie i både en udstilling på Adelgade 8 og til gratis rundvisninger og en særlig arkæologisk byvandring.
Museets øverste etage er helliget Fyrkat-fundene og en del af amatørarkæologen Regnar Pedersens imponerende samling. I stueetagen er der fokus på byens historie, som har været præget af mange brande.
Der skulle både flere års nøl, en deponering i Randers, lidt taktløs opførsel og en del flytninger til, før Hobro Museums samlinger kom hjem til den bygning i Vestergade, hvor den nu kan besøges.
På Hobro Lokalhistorisk arkiv kan du finde fotos, personarkiver, foreningsarkiver og erhvervsarkiver fra Hobro og den nærmeste omegn. Derudover har vi en avissamling bestående af lokale aviser fra perioden 1855-1976.