Nordjyske Museer søger guider til Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Nordjyske Museer søger guider til Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Om kort tid åbner Koldkrigsmuseet REGAN Vest dørene for publikum. Hovedattraktionen bliver den 5.500 m2 store bunker REGAN Vest, der skulle huse regering, regent og centraladministration, hvis den kolde krig blev varm. Formidlingen af den unikke bunker, der ligger 300 meter inde i bakken, baserer sig udelukkende på guidede rundvisninger á 2 km længde. Til at varetage denne vigtige opgave slår Nordjyske Museer nu ca. 25 guidestillinger op til besættelse senest medio januar. Der er tale om deltidsansættelser, hvor den ansatte, i perioden februar til november inklusiv, er garanteret minimum ni timer ugentligt, svarende til fire rundvisninger.

Guider ved koldkrigsmuseet

Vi søger personer, der brænder for den gode fortælling og har erfaring med at formidle på en nærværende og engageret måde. Din uddannelse eller alder er ikke afgørende – det væsentligste er, at du er en dygtig formidler, der kan holde publikum fanget på ture af op til 1½ times varighed. Samtidig er det vigtigt, at du som person udstråler ro og ansvarlighed, og at du kan holde hovedet koldt i en presset situation. Adgangsforholdene i bunkeren betyder, at du med ro og myndighed skal kunne håndtere uventede situationer. Museet tilbyder ture på flere sprog, anfør derfor venligst, om du foruden dansk kan guide på tysk, engelsk eller andre sprog.

Arbejdsopgaver for en guide

  • Rundvise i bunkeren og formidle den kolde krig til publikum
  • Sørge for tjek af billetter m.m.
  • Håndtere brand- og sikkerhedsprocedurer samt indgå i redningsberedskabet i bunkeren
  • Lettere rengøring og andre praktiske opgaver
  • Åbning og lukning af museet – herunder håndtering af alarmsystem

Vi forventer, at du

  • Er udadvendt og engageret
  • Er praktisk anlagt og servicemindet
  • Er ansvarsbevidst og fleksibel
  • Er interesseret i museets fagområder og i stand til at formidle dem til publikum
  • Taler og forstår dansk, og gerne andre sprog

Oplæring

Det er vigtigt, at besøgende får en ensartet rundvisning af høj kvalitet. Nordjyske Museer sikrer derfor, at alle guider får en grundig oplæring af både faglig og sikkerhedsmæssig karakter. Oplæringen omfatter selve den historiske ramme og fortælling, en workshop med fokus på fortælleteknik samt et udvidet førstehjælps- og sikkerhedskursus.

Arbejdstid

Som guide skal du være indstillet på skiftende arbejdstider. Museet holder åbent syv dage om ugen i 10 måneder om året. Hovedparten af timerne ligger på hverdage, men der vil forekomme både weekend- og aftenarbejde.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn efter gældende overenskomst med FOA for tekniske servicemedarbejdere. Indplacering grundlønstrin 17, hvortil kommer 5 funktionsløntrin. Desuden diverse arbejdstidsbestemte tillæg.

Ansøgning

Hvis dette lyder som noget for dig, så send en kort ansøgning (max 1 side) plus dit CV – senest den 16. oktober 2022.

Du kan søge jobbet her ved at uploade ansøgning samt CV.

Alle ansøgninger behandles fortroligt og i henhold til gældende GDPR-forordninger.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte museumsinspektør Ulla Egeskov tlf. 2519 7486 eller museumsinspektør Bodil Frandsen tlf. 2519 7487.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i november.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

Søg jobbet

Om os

Nordjyske Museer er et statsanerkendt museum med 13 udstillingssteder og dertil yderligere adresser. Arbejdspladsen har cirka 60 fastansatte medarbejdere samt en del sæsonmedarbejdere og projektansatte. Vi omsætter årligt for ca. 50 mio. kr. Heraf er omtrent 40 % tilskud fra kommuner og stat.

Vores kerneværdier

På Nordjyske Museer giver vi historien liv.

Med udgangspunkt i de autentiske steder, genstande og fortællinger formidler vi vores fælles fortid – både den nære og den, der kigger ud i verden.

Vi skaber indblik og udsyn for vores gæster, så vores forskning bliver nærværende, og formidlingen bliver identitetsskabende.

Vi møder vores gæster i øjenhøjde, og vi har fokus på at give dem og vores mange samarbejdspartnere den bedst mulige service – både på museerne og i det digitale møde.