Museumscafé får ny forpagter

Mouritzens Mad rykker ind på Lindholm Høje

Det bliver den 48-årige kok Henrik Flodager Mouritzen, der overtager caféen på Vikingemuseet Lindholm Høje i Nørresundby lige nord for Aalborg. Han afløser René Maxwell, som valgte at stoppe efter fire år på højen. Mouritzen kommer med mere end 15 års erfaring fra restaurationsbranchen – blandt andet som køkkenchef i DGI-huset i Nordkraft, som medejer af restaurant- og fødevarevirksomheden Smagen af Læsø og senest take away firmaet Mouritzens Mad. Nu glæder han sig til at forkæle museets gæster.

”Min forgænger har løftet Café Lindholm til et højt niveau og skabt en fantastisk atmosfære med mange tilfredse gæster, og det arbejde vil jeg selvfølgelig gerne bære videre. Café Lindholm skal fortsat være et sted for alle. Et sted med en uformel stemning, hvor gæsterne føler sig velkomne, fra de træder ind ad døren. Alle skal have en god oplevelse uanset om de holder familiefester, er til konference eller bare kigger forbi til en lækker frokost eller en god kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage”, siger den nye forpagter, der har flere ideer til fornyelse af caféen.

Skaldyr og ude-servering

”Da jeg havde fiske- og skaldyrsrestaurant på Læsø i fem sæsoner, havde vi meget fokus på, at gæsterne kunne spise udenfor. Man kunne købe en picnickurv og sætte sig på plænen eller i sandet på et medbragt tæppe og spise sin mad og drikke et glas køligt rosé eller en sodavand og kigge på solnedgangen. Det appellerede både til unge og ældre, familier og par, og den slags oplevelser drømmer jeg også om at give mine gæster på Lindholm Høje”, siger Henrik Mouritzen.

Her er det planen, at både plænen og terrassen skal danne ramme for aktiviteter for børn og familier, der skal være en tændt grill, når vejret tillader det, gerne med forskelligt udvalg af fisk og skaldyr, burgers og gourmet pizzaer. Det hele skal være bundet op på så mange lokale råvarer som muligt.

”Jeg kan godt lide fællesspisning. Det er så uformelt og socialt, og jeg kunne godt tænke mig, at de lokale fra Lindholm og Nørresundby får et sted, hvor de kan mødes og spise og møde nye venner. Det trænger vi vist alle sammen til oven på det sidste års tid”, siger den nye forpagter.

Take away og selskaber

Vikingemuseet Lindholm Høje og dermed også Café Lindholm er åbent året rundt og tiltrækker hvert år mere end 30.000 gæster – heraf mange fra udlandet. Det er drømmen at tiltrække endnu flere – ikke mindst flere lokale gæster, som både museum og restauratør håber, vil bruge stedet til alt fra bryllupper og begravelser til kurser og konferencer.

”Vi glæder os meget til samarbejdet. Et museumsbesøg er for langt de fleste en social oplevelse, man deler med hinanden, og den vil mange gæster gerne forlænge med et besøg i såvel butikken som caféen. Jo flere spændende arrangementer, vi får udviklet sammen, jo flere gæster kan vi tiltrække – til glæde for både museum og cafe”, siger Lars Christian Nørbach, museumsdirektør for Nordjyske Museer , som Vikngemuseet Lindholm Høje er en del af.

Læs mere om Café Lindholm på www.cafelindholm.dk