Messerschmitt flyvraget fra Birkelse

Messerschmitt flyvraget fra Birkelse

I 1944 styrtede et tysk krigsfly af typen Messerschmitt Bf ned ved Birkelse. I 2017 blev vragresterne fundet af en ung skoleelev og hans far i forbindelse med en skoleopgave, hvor den gamle familiehistorie om det nedstyrtede fly blev undersøgt nærmere.

Udstillingen fortæller den spændende historie om fundet af flyet og museets efterfølgende arbejde. Der er øjenvidneberetninger, beskrivelser og statistik over de mange styrt med Messerschmitt-jagerfly under træning.

I museets udstilling ses både vragrester og den kun 19-årige pilots personlige ejendele. Ved vraget fandt man nemlig en række af piloten Hans Wunderlichs personlige ejendele. Disse blev efterfølgende renset på Bevaringscenter Nordjylland og er altså nu udstillet på Aalborg Historiske Museum sammen med historien om hans korte liv. Du kan blandt andet se hans armbåndsur, hans soldaterpapirer, en pung med mønter, cigaretpapir, kondomer, madbilletter og en kalenderbog. Desuden udstilles noget af hans tøj – blandt andet uniformsjakken med luftwaffemærker på.

For at sætte det hele i sammenhæng fortæller udstillingen også om tyskernes tilstedeværelse i Aalborg under 2. verdenskrig.