Kurser på Vikingecenter Fyrkat

I samarbejde med foreningen Fyrkats Venner og LOF Mariagerfjord/Rebild arrangerer Vikingecenter Fyrkat forskellige kurser med vikingerelateret indhold. Blandt andet smedning, bødkerarbejde, pileflet og glasperleværksted.

Kurser, der er baseret på gamle håndværk, stiller krav til forskellige former for værktøj, der i stort omfang stilles rådighed for kursisterne. De fleste af kurserne afholdes i vikingehusene, men i vinterhalvåret rykker vi ind i opvarmede lokaler.

Der er åbnet for tilmelding via linket Mariagerfjord LOF, hvor du også kan læse mere om priser og de enkelte kurser.

Ønsker du mere info, kontakt da Jan Kristiansen på telefon 24 81 57 35 eller e-mail: [email protected]

Se oversigt over kurser på Vikingecenter Fyrket

Lidt praktisk om kurserne

Materialer: De betales til underviser på kurset, medbring helst kontanter da ikke alle har MobilePay. Fyrkats Venner sørger for morgenkaffe og frokost begge dage. Detbetales sammen med kursusgebyr.

Indkvartering: På kurserne er der mulighed for overnatning i opvarmet lokale i museumsbygningen eller vikinghusene i sommerperioden. I sørger selv for madras/liggeunderlag og sengetøj. Overnatning skal aftales senest 2 uger før kurset på e-mail på [email protected]

Publikum: På kurserne der afholdes i Vikingecenter Fyrkats åbningsperiode maj – september, vil der helt klart være stor interesse hos de besøgende for at kigge med på hvad der bliver lavet og stille spørgsmål. I samme periode stiller Fyrkats Venner en enkelt vikingedragt gratis til rådighed for kursisterne, så man virkelig føler sig som en del af vikingemiljøet. Det er selvfølgelig frivilligt om man vil benytte dette tilbud.

Medlemsrabat: Hvis du er medlem af foreningen Fyrkats Venner eller er tilknyttet Vikingecenter Fyrkat som frivillig ydes der en rabat på 100 kr. på kurset.