Sensommerudsalg på fem museer

50 % – fem butikker i Mariagerfjord sælger ud, inden sæsonen slutter for i år

Cirkusmuseet i Rold, museerne i Hadsund (Møllehistorisk Samling og Egnssamlingen), Mariager Museum, Lystfartøjsmuseet på havnen i Hobro samt Hobro Museum er gået ind i den sidste åbningsmåned i en tumultarisk sæson 2020. COVID-19 har vendt op og ned på meget, og efter en sæson, der har været kortere end vanligt, er der stadig mange varer på hylderne i butikkerne. Nu skal der ryddes op, så de sidste 14 åbningsdage sælges alle varerne med hele 50 % rabat.

”Vi har ganske vist haft pænt mange gæster gennem museerne i de seks uger, vi kunne tilbyde halv pris på entrebilletten, men det er klart, at med flere måneders lukning, har vi ikke solgt det samme, som vi plejer. Derfor gør vi nu en ekstra indsats for at få flere varer over disken”, siger Lars Christian Nørbach, museumsdirektør på Nordjyllands Historiske Museum, som de fem museer er en del af.

Udsalget starter onsdag 16. september og kører til og med onsdag 30. september 2020. Museerne er åbne tirsdag-søndag kl. 12-16. Det er muligt at besøge museumsbutikkerne uden at løse billet til museerne.

Udvalget i museumsbutikkerne afspejler i stort omfang indholdet i museets udstillinger. Således byder butikken på Cirkusmuseet i Rold på alt fra cirkusplakater og klovne til legetøj og alskens artistredskaber. På Lystfartøjsmuseet er der blandt andet modelskibe, sejlerhatte og krus og tasker med skibsmotiver og forskellige maritime souvenirs.

I Hadsund er der både varer, der relaterer sig specifikt til møller, men også pyntegenstande og læsestof om og fra området, der bl.a. er kendt for glas-produktion. Også på Hobro Museum og Mariager Museum afspejler lokalhistorien udvalget i butikken, og på Mariager kan man tillige købe gammeldags julepynt.

Foto: Nordjyllands Historiske Museum