Vikingerne arbejder

Vikingerne arbejder

I weekenden 16. og 17. juli indtager vikingerne, der kalder sig Røde Ravn, Vikingegården. Publikum vil blandt andet kunne opleve dem lave velduftende og velsmagende vikingemad, når der tændes op under gryderne på bålet i langhuset. De øser gerne af deres viden om vikingemad, og har du mod på selv at prøve, kan du naturligvis få opskrifterne med hjem.

Er man mere til den ædle vikingedrik mjød, så er der også hjælp at hente. En mjødbrygger fortæller, hvorledes man laver mjød og giver samtidig gode råd til, hvordan man får det allerbedste resultat.

Mens der laves mad, er der andre steder gang i håndarbejdet. Der flettes pilekurve, der farves uld i farvestrålende farver over bål, og vikingerne viser og forklarer, hvordan man nålebinder.

Der er også læderarbejde på pladsen ved gården. Her kan børn købe et stykke læder og lave et rune-armbånd sammen med vikingerne. Har man god tid, kan de også lave en lille møntpung.

Fra kl. 12 er der tinstøbning i smedjen. Her arbejder en smedelærling, som mod en mindre betaling kan lave et tinsmykke sammen med dig eller for dig.