Klosterbyvandring: Aalborgs tre middelalderklostre

Klosterbyvandring: Aalborgs tre middelalderklostre


I middelalderens Aalborg fandtes hele tre imponerende klostre, grundlagt på hver sin tid og med hver sin klosterorden. Nu har du mulighed for at tage med på en helt særlig byvandring, hvor du går fra kloster til kloster, og får historien om klosterlivet på godt og ondt i middelalderens Aalborg.

På vores klosterbyvandring vil vi med byens gader som kulisse og lidt god fantasi forsøge at leve os ind i, hvordan Aalborgs middelalder så ud, da munkene og nonnerne kom til Aalborg. Du stifter bekendtskab med tre klosterordener, og hører om deres særkende, og om hvordan livet formede sig bag klostrenes tykke mure, samt hvilken betydning klostervæsnet havde for byen.

På vores byvandring fra Vor Frue Kloster besøger vi selvfølgelig Gråbrødrekloster Museet tre meter under Algades pulserende handelsliv, hvor ruiner af klosteret stadig findes. Herefter fortsætter vi ad Østerå over Gammeltorv og standser op ved Aalborg Helligåndskloster, som regnes for Helligåndsordenens bedst bevarede kloster nord for Alperne.

Klosterbyvandringen afsluttes ved Budolfi Kirke.
Længe ca. 2 km.

Vedr. COVID-19: Arrangementet afvikles iht. myndighedernes til enhver tid gældende retningslinjer vedr. COVID-19.

Bemærk venligst, at billetter ikke ombyttes til andre datoer eller arrangementer, og at de kun refunderes, hvis arrangementet aflyses.