For børn: Kampen om magten

For børn: Kampen om magten

Sommerferietilbud er for børnefamilier

Riget ruster sig til krig.

Harald Blåtand har indført den nye tro kristendommen i stedet for de gamle nordiske guder, og han presser landets stormænd til at lade sig kristne og til at sværge ham troskab. Men mange synes, at den nye tro er noget pjat og vil hellere dyrke de gamle guder. Stormanden Palnetoke forbereder derfor et oprør mod Kong Harald, alt imens denne forsøger at holde den tysk-romerske kejser fra at invadere Danmark.

Men hvem vinder kampen om magten? Harald Blåtand, Palnetoke eller den tysk-romerske kejser?

Nu kan børn med deres familier hjælpe de krigsførende parter i Kampen om magten. Man starter spillet i forskellige grupper hos henholdsvis Kong Harald i Jelling, ved Vølven på Fyrkat, hos oprørslederen Palnetoke eller i handelsbyen Hedeby. Her kan du vælge at besøge værksteder og løse opgaver for de forskellige personer, de møder – noget koster vikingemønt, mens andre opgaver belønnes med samme.

Undervejs kan du blandt andet lære at skyde med bue og pil på ægte vikingemanér, prøve kamptræning med sværd, skjold, spyd eller økse og lave forskelligt vikingehåndværk i værkstederne.

Men hvordan ender det hele? Overtager kristendommen, får Palnetoke held med sit oprør, og hvad med den tysk-romerske kejser?

Kampen om magten spilles over en hel dag. Når opgaverne er løst ved dagens afslutning, findes den endelige vinder, som modtager en præmie.

Mødested: Vikingecenter Fyrkat, Fyrkatvej 37 B, 9500 Hobro.

Bemærk: Det anbefales, at familierne medbringer en madpakke samt drikkevarer, da museet pga. coronasituationen ikke må udlevere forplejning.

Bemærk venligst, at købte billetter ikke refunderes eller byttes til andre datoer eller arrangementer.

Vedr. coronavirus / COVID-19: Dagen afvikles efter de officielle retningslinjer ift. afstand og antallet af deltagere (tilladte forsamlinger).