Efterårsferie på Fyrkat: Bryg øl og bag vikinge-pizza’er

Efterårsferie på Fyrkat: Bryg øl og bag vikinge-pizza’er

Endelig er det blevet efterårsferie. Efter en lang arbejdsuge er man klar til at smide benene op, tænde for Netflix og hygge med pizza, sodavand eller en kold øl. Sådan er der mange, der har det i dagens Danmark, men hvad lavede man egentlig i vikingetiden?

Næsten det samme.

På denne tid af året var høsten kommet i hus, og man hyggede sig om bålet med mad og historier. På Fyrkat genskaber vi i efterårsferien vikingetidens øl, og vi tænder op i vores store ovn (som for øvrigt er lavet af blandt andet hestemøg). Her kan du sammen med resten af familien lave en slags vikinge-pizza med ingredienser som kål, røget hest og gedeost på fladbrød. Er du til en mere nutidig pizza, har vi også de klassiske ingredienser til en pizza margherita.

Efterårsferien byder desuden på indendørsaktiviteter med åbne værksteder, hvor du kan slå mønter, lave rune-armbånd eller forsøge dig med keramik.

Programmet for efterårsferien på Fyrkat

Hver dag i perioden lørdag 11. oktober til søndag 19. oktober

Kl. 11.00-11.45
Rundvisning ved ringborgen. Fokus på arkæologi og udgravninger, tolkninger, trosskifte og magt.

Kl. 12.00-15.00
Vi fyrer op i den store ovn i langhuset på Stormandens Gård og bager vikingepizza. Du kan være hardcore og bruge vikinge-topping som fx kål, gedeost og løg, eller du kan nøjes med en mere klassik og nutid margherita med ekstra ild. En vikingepizza koster 40 kr.

Kl. 11.00-14.00
Værkstederne på Stormandens Gård er åbne: man kan slå mønter, lave sig et runearmbånd, en maske til halloween eller forsøge sig med vikingetidens keramik. Materialepris 25-35 kr.

Lørdag 11. oktober, tirsdag 14. oktober og lørdag 18. oktober
Vi brygger øl som i vikingetiden. Kom og smag.